Kiire (21+1)

Miljoona postausideaa ja luonnosta, mutta mitään en ole saanut julkaistuksi. Opetusharjoittelu vie paljon aikaa, työt vie toisen osan ja lopun ajan nukun. Nyt kuitenkin myöhästyneet bussit tarjosivat hetken omaa aikaa ja pääsin kirjoittamaan kuulumisiamme. Ensi viikolla on Kela-neuvola ja maanantaina oli rakenneultra! Palaan rakenneultran kanssa hieman myöhemmin, sitä ennen tulee Poika vai tyttö -postausta, jonka tekemistä olen odottanut jo ennen kuin olin raskaana:D

Viime viikolla ryhdistäydyimme vauvavakuutusten kanssa. Harkitsimme OP:n vakuutuksen ja Lähitapiolan vakuutuksen välillä. OP:lla ensimmäinen vuosi olisi ollut ilmainen ja se olisi korvannut enemmän: terapioita, hammashoitokuluja jne. Näitä olisi voinut räätälöidä omien halujensa mukaan. Lähitapiolasta saamme paremmat keskittäjäedut, koska kaikki vakuutuksemme ovat Lähitapiolassa. Saamme sieltä myös S-bonusta, pienet purot ja sitä rataa. Lähitapiolan kokonaishinta muutenkin oli pienempi ja hinta laskee enemmän lapsen kasvaessa kuin OP:lla. Se korvaa tärkeimmät, tapaturmat ja sairauden hoitokulut. Tapaturmissa ei ole omavastuuta ja hoitokuluissa kerran maksettava 100€ ja lopuista kerroista 10%, mikä kuulosti meistä inhimilliseltä. Samalla otimme minulle tapaturmavakuutuksen ja otamme vielä ainakin raskausajaksi sairauden hoitokuluvakuutuksen. Täytyy kehua vakuutusneuvojaamme. Hän oli suunnilleen meidän ikäisemme, ellei nuorempi, ja ymmärsi taloudellisen tilanteemme, eikä siksi yrittänyt myydä kaiken maailman vakuutuksia. Tällaista palvelua arvostan.

Työt vievät kyllä mehut. Sain sentään isommat työhousut, jotka nekään eivät mahdu kunnolla päälle:D Ponnariviritelmä on käytössä edelleen. Täytyy katsoa, milloin joudun pyytämään vieläkin isommat housut.. Osastovaihdosta ei ole kuulunut mitään, ja ensimmäiset joulun listat on jo julkaistu. Että se siitä aikaisin liikkeellä olosta? En ole jaksanut asiasta muistuttaa, koska toisaalta pärjään vielä hyvin nykyisellä osastolla ja toisaalta en haluaisi luopua työkavereistani.

Ja puolivälinkin yli ollaan menty ilman mitään hehkutuspostausta! Vatsa kasvaa kasvamistaan, mutta se on edelleen löysä makkara, jonka saan piilotettua mekkojen alle. Kukaan ei ole kommentoinut eikä kysynyt, joten oletan, että ihmiset edelleen kuvittelevat minun lihonneen. Tai sitten ympärilläni on harvinaisen kohteliaita ihmisiä, jotka spekuloivat selkäni takana:D Toisaalta kukaan tuskin osaa odottaa meiltä lasta, joten ihan ymmärrettävää, että lihominen on ykkösvaihtoehto. Ja on sitä lihomistakin tapahtunut, neuvolalääkärissä kiloja oli +3kg. Kävin eilen illalla uudestaan vaa’alla ja kolmessa viikossa on tullut toiset 3 kg lisää! Huhhuh, voiko tähän tottua?

Siinä nopeat pikapäivitykset! Ja sitten seuraavan postauksen kimppuun:D

❤ Lempi

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”Kiire (21+1)

 1. Pakko kysyä, minkälaisen tarjouksen saitte LähiTapiolasta. Kuinka paljon teillä kustantaisi ensimmäinen vuosi?

  Meidän pitäisi nyt parin viikon sisällä päättää, mistä otamme vakuutuksen. Meillä on tarjoukset Tapiolasta ja Ifistä (koska vakuutuksemme ovat niissä), ja vähän vielä pohdimme, kumpaan käännymme. Tapiolassa tarjous oli pari sataa euroa kalliimpi kuin Ifissä, mutta toki sitten myös jotkin ehdot ovat hieman paremmat.

  Tykkää

  1. Ensimmäinen vuosi keskittäjäalen jälkeen maksaa 568€, josta 88€ maksettiin varausmaksuna. Tapaturmavakuutus on omavastuuton ja sairaskuluista menee ensimmäisen kerran 100€ + 10% ja lopuilta käynneiltä 10% (/vuosi). Verrattuna vaikka OPseen vakuutus ei korvaa niin paljoa, mutta kuitenkin riittävästi. Huono puoli on, että vauvan vakuutus ei korvaa synnyttävän äidin mitään komplikaatioita (jotkut vakuutukset korvaavat) eikä minulle otettava sairaskuluvakuutus myöskään korvaisi raskauteen liittyviä sairauksia ja niiden kustannuksia… Kamalan hintaisia vakuutukset kyllä olivat ja lopulta päädyttiin tähän, kun muutkin vakuutukset on sieltä ja sen sai otettua ennen rakenneultraa. Ifiä me ei kamalasti edes tutkittu, vaikka se olikin huokeampi! Toisaalta meillä ei ole siellä mitään vakuutuksia, jolloin hintakin pompsahti melkein Tapiolan tasolle. Olisiko jäänyt 100€ halvemmaksi. Jos haluat että katsok vielä tarkemmin korvausehtoja niin voin tarkistaa vielä papereista tarkemmin:)

   Tykkää

 2. Kiitos! Tässä oli ihan kattavasti tietoa. 🙂 Me saatiin ihan samanhintainen tarjous Tapiolasta. Pitkään noita mietittiin ja pyöriteltiin, mutta päädyttiin sit lopulta Ifiin, koska se oli melkein 200 € halvempi. Me ei taas OPsta viitsitty edes kysyä, kun siellä meillä ei oo yhtään muita vakuutuksia.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s