Toimintasuunnitelma

Teimme eilen klinikalla toimintasuunnitelman, jos raskaus ei tästä inssistä ala. Lääkäri kyseli, mitä olimme puhuneet omalääkärimme kanssa aukiolotutkimuksesta. Keskustelimme siitä ensikäynnillä, mutta emme aikatauluttaneet sitä mihinkään kohtaan. Omalääkärimme on sellainen, että hän koittaa välttää ”turhia” toimenpiteitä. Mikä on rahallisestikin mukavaa, tässä kierrossahan en käynyt lainkaan folliultrassa. Ohjeeksi sain vain tikuttaa ja varata inssin, kun tikkuun tulee plussa.

Jos raskaus ei ala, alkaa aukiolotutkimus olla ajankohtainen. Suunnitelma on, että kokeilemme vielä yhden inssin ennen tutkimusta. Tämä johtuu luovuttajan vaihtumisesta, koska sen suhteen inssit ikään kuin nollaantuivat. Jos siis kolmas inssi ei onnistu, niin sitten tehdään aukiolotutkimus. Kiertoni on onneksi niin pitkä, että aukiolotutkimus ja inssi ehditään tehdä samaan kiertoon.

Lääkäri osuvasti totesi, että aina puhutaan siihen malliin, ettei raskaus onnistuisi. Mutta  kun todennäköisyydet ovat epäonnistumisen puolella, niin onko tuo ihmekään. Sitä paitsi minusta on helpottavaa, että on suunnitelma. Lapsenteossa on niin monta epävarmuustekijää, niin suunnitelmat hoitojen suhteen tuovat varmuutta. Ja onhan aina se mahdollisuus, että raskaus todella alkaisi.

toiminta

Sen varalle meillä ei oikeastaan toimintasuunnitelmaa ole. Ajatus tuntuu vielä niin utopistiselta, että en osaa enkä uskalla suunnitella elämää niin pitkälle. Paitsi vähän. Me asumme kaksiossa, joten olen katsellut asuntoamme sillä silmällä, miten voisimme asua siinä mahdollisimman pitkään. Se vaatii pieniä sisustus- ja remppahommia mm. kylpyhuoneeseen, keittiöön ja eteiseen. Ei mitään isoa, mutta sen verran, että kahden aikuisen koti muuttuisi lapsiperheen kodiksi.

Olen miettinyt myös lapsen ja opintojen yhdistämistä. Minulla on vielä kaksi vuotta yliopisto-opintoja jäljellä. Mahdollinen laskettu aika sijoittuisi sellaiseen kohtaan opintoja, ettei minulla ole kamalasti pakollista yliopistolla oltavaa. Keväälle on tiedossa muutama kurssi ja projekti nimeltä Gradu alkaa. Haluan uskoa, että minulla on aikaa ja jaksamista tehdä gradua myös äitiyslomalla. Saa nähdä kuinka käy. Tämän enempää suunnitelmia meillä ei ole. Tai siis minulla ei ole. Lystihän meni ja osti uuden auton. Vauva-, siis autokuume yltyi niin kovaksi, että farmari oli pakko saada.

Tänään dpo 2. Aika menee hitaasti, mutta varmasti.

❤ Lempi

6 kommenttia artikkeliin ”Toimintasuunnitelma

 1. Oliko teillä ajoituksen suhteen mitään puhetta? Itse olen ”vaatinut” inssit (2 kpl) tehtäväksi jo ovisplussapäivänä, vaikka se yleinen käytäntö onkin vasta seuraavana päivänä. Jotenkin on vain ollut aina sellainen fiilis, että ovuloin nopeasti ja molemmissa insseissä munasolu onkin ollut jo litistymässä, vaikka ovisplussasta on kulunut aikaa vain muutama tunti. Olen myös pyytänyt molemmilla kerroilla Pregnylin, vaikka muuten onkin menty luomuna, eikä omassa oviksessa pitäisi olla mitään vikaa. En vain halunnut ottaa mitään riskejä siitä, etten ovuloisikaan jostain syystä ja pistäminen ei tuntunut yhtään missään ja ”feikkioireetkin” olivat hyvin vähäisiä. Mulla siis molemmista insseistä alkoi raskaus, vaikka on endoa ja muita tekijöitä, jotka saattaisivat vaikeuttaa raskaaksi tuloa, vaikka ovisplussan olenkin aina bongannut.

  Mulle tehtiin juuri endometrioosin takia aukiolotutkimus jo ennen ekaa inssiä (samassa kierrossa) ja oli kyllä ihan helv… kivulias kokemus (tosin joillain ei tunnu juuri missään). Kuitenkin tosi moni plussaa heti aukkarin jälkeen, joten suosittelen kyllä sitäkin. Mullahan myös omalääkäri ei olisi halunnut tehdä mitään tutkimuksia (ei edes verikokeita) ja mulle jäi jotenkin heitteille jätetty olo, että aloin itse vaatimaan asioita, kun kuitenkin näihin juttuihin on niin perehtynyt. Tokalla kierroksella ei sitten tehty mitään ylimääräistä, kun ensimmäinen raskauskin oli saanut niin helposti alkunsa.

  Toivottavasti kuitenkin tärppäisi nyt, niin ei tarvitsisi miettiä mitään muita jatkosuunnitelmia kuin korkeintaan varhaisraskauden ultraa! 🙂

  Tykkää

  1. Ekassa inssissä omalääkäri kertoi tutkimuksesta, jonka tulos oli, ettei ole väliä tehdäänkö inssi ovisplussapäivänä vai seuraavana. Haluan kovasti uskoa tähän, mutta jos nyt ei tärppää niin sitten seuraavan kerran haluan inssiin jo ovisplussapäivänä. Sen tarkemmin ajoituksesta ei ole ollut puhetta. Sen vaikutuksesta inssiin ja onnistumiseen. Kyllä vähän mietitytti jättää inssi seuraavalle päivälle, mutta halusimme mennä yhdessä niin siksi teimme tämän ratkaisun. Seuraavassa inssissä siis toisin, mahdollisesti.

   Näin olen ymmärtänyt, että aukkari ”avaisi” röörit ja helpottaisi raskautumista. Saa nähdä, miten meidän käy:) Meille ei ole tullut hylätyksijätettyä oloa, koska periaatteessa mitään ongelmaa ei pitäisi olla ja sillä perusteella tutkimuksia tehty. Kai.

   Mukava kuulla, että teillä alkoi raskaudet ”helposti” mahdollisista vaikeuksista huolimatta!:)

   Tykkää

 2. Mullakaan ei ole mitään ongelmaa raskautumisen suhteen, kyseessä siis sosiaalinen lapsettomuus. Mutta siitä huolimatta tehtiin kaikki tutkimukset. Ne perusteltiin sillä, että jos jotain löytyy, niin ei mene asiakkaan rahat hukkaan muutaman turhan yrityksen vuoksi. Mulla löytyi hieman alentunut hedelmällisyys (ei siis mikään sairaus, vaan iän mukanaan tuoma luonnollinen juttu), mutta sen perusteella osattiin ottaa Gonal F ja Pregnyl käyttöön. Inssi tehtiin niin, että munasolu oli vielä kiinni, mutta juuri irtoamassa ja Pregnyl sen sitten irrotti juuri oikeaan aikaan. Näillä toimenpiteillä ensimmäinen inssi onnistui ja olen nyt rv 11.
  Mullakin aukiolotutkimus sattui niin paljon, että se piti keskeyttää ja ottaa muutaman viikon päästä lääkityksen kanssa uudestaan. Mutta suurimmalla osalla se ei satu ollenkaan.
  Tsemppiä teille!!! Toivotaan, että tärppäisi pian!

  Tykkää

  1. Millä testillä/tutkimuksella tuo alentunut hedelmällisyys todettiin? Rahan säästäminen on tietenkin hieman kaksipiippuinen juttu, koska lopputulosta ja mikä vaikuttaa mihin, ei voi tietää etukäteen. Jos ensimmäinen inssi olisi onnistunut tai jos tämä onnistuisi nyt ilman aukkaria, rahaa säästyisi. Toisaalta, voisi olla viisasta tehdä aukkari ennen kolmatta inssiä, koska rahaa säästyisi, jos se onnistuisi aukkarin ansiosta:D Toisaalta se voi onnistua myös ilman aukkari, joten mene ja tiedä:D

   Mahdollisessa seuraavassa inssissä täytyy kyllä päästä inssiin jo testipäivänä, niin että munasolu ei olisi vielä irronnut. Se voi hyvinkin olla yksi ratkaiseva asia.

   Kiitos tsempeistä! Ja onnea raskautumisesta:) Ihanaa raskausaikaa!

   Tykkää

 3. Mulle tehtiin aukiolotutkimus vissiin ekan inssin jälkeen. Lääkäri ehdotti sitä ja ajateltiin, että olisi hyvä tietää jos jompi kumpi munanjohdin on tukossa. Jotta ei sitten tehdä turhaan inssejä silloin kun follikkeli on sillä puolen. Molemmat olikin sitten auki, joten ei huolta sen suhteen. Toki mulla vaikutti sekin, että haluttiin nähdä painaako myooma munanjohdinta.

  Olen tullut vähän kyyniseksi näiden juttujen suhteen. Sama tulos on ollut aukiolotutkimuksen jälkeen, Pregnylin pistämisen jälkeen, Letrozolien, Lugesteronien jälkeen, onko munarakkula ollut juuri puhkeamassa vai jo puhjennut jne. Se hedelmöittyminen vaan tapahtuu, kun se tapahtuu! Kunhan ovulaatio on meneillään tietysti 😀 Mutta alan uskoa yhä enemmän sattumaan kuin mihinkään muuhun.
  Tsemppiä tosi kovasti piinapäiviin ja pidän kaikki peukut ja varpaat pystyssä teille! 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos tsempeistä! 🙂 Mäkin ajattelen, että tää on ennen kaikkea sattuman kauppaa. Sitten kun tärppää, niin kai sitä ajattelee, mitä siinä kierrossa tehtiin ”oikein”. Oli se sitten aukkari, ruokavalio tai tähtien asento:D Totta kai jotkin asiat edistävät onnistumista, mutta en ole ihan varma, mikä on se varmin tai paras tie raskautumiseen. Saa nähdä mitkä keinot ovat meille ne ”näin onnistuin” -keinot 😉

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s